Handige tips

Op deze pagina staan allerlei handige tips voor het soepel laten verlopen van uw Rijnreis. Wanneer u op reis gaat, moet u altijd met een aantal zaken rekening houden, zeker als het een riviercruise betreft. Rijnreis.net heeft de belangrijkste tips op een rij gezet.

Vertrekpunt

Allereerst is het handig om uit te zoeken waarvandaan de boot vertrekt, en of u zelf voor vervoer hier naar toe dient te zorgen. In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar de haven. In sommige gevallen kunt u op een bus stappen die door de organisatie beschikbaar is gesteld, terwijl er ook een service bestaat waarbij u thuis wordt opgehaald. Let alstublieft goed op, deze dienst kost extra geld. Informeer bij uw organisatie voor meer informatie.Wanneer u gebruik maakt van de bus van de organisatie, houd er dan rekening mee dat u in bijna alle gevallen de opstapplek ook als uitstapplek (dus na de rijnreis) dient te gebruiken. Indien u hier vanaf wilt wijken, kunt u het best even overleggen met de buschauffeur of de organisatie.

Verzekering

Zoals bij elke reis naar het buitenland, dient u goed verzekerd te zijn. Raadpleeg uw verzekeraar of uw reis of cruise gedekt wordt. Indien dit niet het geval is, kunt u een reisverzekering afsluiten. Vermeld goed om wat voor een reis het gaat alvorens de verzekering af te sluiten.

Kijkt u voor meer handige informatie ook eens op onze Rijnreis ABC. Daar vindt u alle termen die met een riviercruise te maken hebben handig uitgelegd.